luni, 11 noiembrie 2013

Cum pot folosi un laptop pentru supraveghere video?



Mai este putin timp pana la  sezonul de iarna si multi dintre noi deja ne-am stabilit, in mare, modul in care ne vom petrece minivacanta din perioada sarbatorilor de iarna. Fie ca ramanem in tara, iesim din afara granitelor sau optam pentru cateva zile la tara, departe de agitatia urbana - nu trebuie sa uitam un aspect deosebit de important: securitatea caminului nostru personal, dar si a afacerii noastre. In cazul in care pana acum vreuna din locatiile mentionate anterior a ramas nesupravegheata, este foarte important sa iti aloci un anumit tip pentru a intelege de ce acest lucru poate sa iti aduca mari prejudicii - asadar, in acest articol vom prezenta cum si de ce sa instalezi astfel de sisteme de supraveghere video si cum poti urmari transmisia direct de pe latpop - mai mult de atat, in numeroase cazuri, vei putea chiar configura respectivul software direct de la calculator, online. In final, decizia va fi doar a ta - vom evita totusi descrierile prea tehnice, acestea generand deseori confuzie in randul utilizatorilor obisnuiti. Vezi aici produse de supraveghere video, potrivite oricarui spatiu sau buget !

Astazi, sistemele de paza, solutiile de alarma sau de video supraveghere sunt extrem de simple de instalat - dar si de utilizat. Nu trebuie sa fii un specialist extrem de avansat pentru a accesa transmisiile video create, fie de pe calculator, fie de pe un smartphone. In plus, acest dispozitive, create pentru oameni obisnuiti (nu pentru experti sau tehnicieni) pot sa asigure chiar si alertare in timp reale, atunci cand musafiri neasteptati sunt la usa noastra. Care sunt pana la urma insa cateva criterii de care putem sa tinem cont, atunci cand in final pornim in cautarea unor astfel de achizitii?
- Dupa cum am spus, astfel de camere de supraveghere video se pot adresa fie spatiilor interioare, fie celor exterioare. Fiecare dintre ele necesita anumite specificatii, anumite trasaturi, care le permite sa ofere un grad maxim de operabilitate. Nu e recomandat sa le inversam.
- Functia de vedere infrarosie e extrem de importanta, in conditiile de intuneric complet
- Solutiile wireless te ajuta  in situatia in care nu vrei sa deteriorezi finisajele exterioare. Scapi de cabluri si timp suplimentar in ceea ce priveste instalarea
- Posibilitatea de urmarire prin laptop, tableta, pc sau smartphone (prin conexiunea 4G, 3G sau wireless)
- Alertare pe telefonul mobil sau pe email
- Functii de capturare imagini (fotografii)
- Calitate HD a inregistrarii video (rezolutia imaginii, uneori in TVL)
- Detectarea miscarii
- Posibilitatea realizarii de salvare sau backup pe server sau pe carduri SD
- Asigurarea protectiei fata de posibile actiuni vandalizatoare, prin alegerea unor carcase speciale.
- Tehnologii ce reduc zgomotul din imagine, elimina supraexpunerea sau subexpunerea datorata unor multiple surse de lumina (sa ne gandim la spatiile sau incaperile ce dispun de mai multe geamuri, de dimensiuni mari, in diferite locatii).


Gandeste-te cat de relaxant si placut va fi sa stii ca locuinta sau spatiul pe care il lasi in urma, n perioada urmatoare, va fi exact cum l-ai lasat, la intoarcere! In plus, vei putea sa administrezi si sa operezi respectivul sistem de supravghere video, de la distanta, cu foarte mare usurinta.  Gaseste o camera video de supraveghere care sa corespunda exact nevoilor tale chiar acum si invata mai multe lucruri despre acest domeniu - in timp, aceste investitii isi vor dovedi rostul !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu