miercuri, 17 decembrie 2014

Ce diagonala alegi pentru televizorul din sufragerie?

Televizorul este un obiect prezent in aproape orice sufragerie. Daca nu in sufragerie, atunci in dormitor - insa, cu siguranta exista un asemenea aparat electric undeva in casa.

Pentru cei care vor sa isi achizitioneze un televizor nou, sau sunt interesati de preturile actuale la aceste aparate media - in Brasov gasiti televizoare LCD la Selgros, acum la oferta!

Insa astazi voi vorbi despre altceva, despre cum alegem diagonala televizorului pentru ca imaginea sa se vada bine. Probabil multi merg pe principiul “cu cat mai mare, cu atat mai bine”, insa lucrurile nu stau chiar asa. Daca iti vei cumpara un aparat prea mare, nu vei putea vedea intreaga imagine din prima; Astfel, va trebui sa iti muti continuu capul de la stanga la dreapta ca sa vezi ce se intampla si in cealalta parte a ecranului. Putin amuzant, insa multa lume se confrunta cu problema aceasta dupa ce constata ca au exagerat cu dimensiunea diagonalei televizorului.

Pentru a nu cadea in aceasta extrema, te invat in randurile urmatoare cum sa alegi corect diagonala televizorului.

Foloseste-te de o tableta sau un laptop pentru a calcula distanta optima dintre ochi si aparatele electrice. Pune tableta la o distanta in fata ta, la care sa vezi perfect totul. Masoara distanta dintre ochi si ecranul tabletei si masoara diagonala tabletei. Apoi masoara distanta la care vei sta de televizor si aplica regula de trei simpla intre cele doua masuri rezultate. Necunoscuta este diagonala televizorului tau.

Va trebui sa iti aduci aminte de putina aritmetica din scoala, insa astfel vei putea calcula distanta intr-un mod foarte personalizat. Vei putea sa tii cont atat de felul in care vezi, cat si de marimea camerei tale. Asadar, aceasta este cea mai buna metoda sa iti dai seama ce diagonala ai nevoie la televizoarele din casa ta.

Acum este momentul sa mergi la cumparaturi. Profita de ofertele actuale de la Selgros - vezi aici revistele cu reduceri!

Selgros Braşov
Produse alimentare şi nealimentare
Calea Bucureşti nr. 231 Braşov,
500299 , RO
Tel: 0268 307 000
Fax 0268 307 199


miercuri, 3 septembrie 2014

Despre taierea prin contur la modelele moderne de cutting plotter


Pentru firmele cu un volum mare de munca, ce opereaza in zona de industrie publicitara, echipamentele profesionale sunt cele care pot sa faca diferenta. Iar pentru a indeplini nevoile si asteptarile signmakerilor profesionisti, compania taiwaneza GCC a adus pe piata o serie noua de cutting plotter. Dintre acestea, Jaguar IV se remarca ca fiind  o varianta exceptionala, ce incorporeaza un sistem automat inovativ de aliniere si taiere pe contur. Acesta asigura o taiere extrem de precisa, pe contur, prin detectarea automata a marcajelor facute pe imaginile tiparite in mod digital. Sa urmarim in randurile urmatoare ale acestui material, etapele si intreg procesul de taiere prin contur. Pentru o lista completa de echipamente de acest tip, accesati oferta de cutting plotter la Pin.ro, marca GCC.

Sistemul integrat, avansat, de taiere prin contur AAS II a fost conceput pentru a asigura utilizatorilor modelelor de cutting plotter Jaguar IV (dar si Puma III), aceeasi acuratete in urmarire si taiere; sunt incluse aici avantaje clare, ca:
- pozitionare in 4 puncte
- pozitionare segmentala
- copii multiple
Procesul de lucru (tiparire si taiere) optim include etapele:
1. Crearea datelor dorite in aplicatiile computerizate
2. Tiparirea
3. Setarea parametrilor de taiere
4. Taierea prin contur, de tip AAS II
5. Finalizare
Sa detaliem etapele recomandate pentru folosirea corecta a acestui model de cutting ploter - Jaguar IV:
- In prima parte, cel mai adesea se vor folosi programele de software SignPal, EasySign, CoCut, CorelDraw etc
- Se va selecta imaginea dorita si se va opta pentru efectul Contour Cut; se va seta distanta dintre obiect si linia de contur, in fereastra de DesignCentral.  Se va aplica marcajul de taiere a GCC selectand Effect - Contour Cu Mark; se va seta aici distanta dintre linia de contur si semnele de inregistrare; se vor tipari (semnele manuale nu vor fi recunoscute de cutting plotterele GCC)
- Apoi se va ajusta formatul de pagina; se va exporta fisierul dorit, urmand a se folosi si segmentarea GCC in SignPal pentru semnele de inregistrare; tot aici se pot selecta multiple copii
- Distanta dintre linia de contur si semnele de inregistrare nu poate fi mai mare de 20 mm (ci intre valoarea de 0 mm si 20 mm)
- Pentru a treia etapa se va selecta butonul de Optiuni, se vor seta apoi parametrii corespunzatori de forta, viteza si performanta. Se trimite fisierul catre plotter.
- In final, mecanismul cutter-ului va trebui mutat in afara zonei de taiere, la primul marcaj, inainte de detectarea AAS. Se va trimite fisierul catre plotter.

Seria Jaguar IV reprezinta optiunea ideala pentru materiale ca:
- folii autoadezive (de sablare, de PVC - autoadezive, reflectorizante, de sablon)
- hartie si folie de transfer
- materiale cauciucate, cartoane
- materiale pentru banner

Investeste in calitate, viteza si acuratete - alege GCC! O gama vasta de cutting plottere asteapta sa fie analizate si testate, in magazinele PIN !

marți, 2 septembrie 2014

Mituri neadevarate despre utilizarea incarcatoarelor de telefoane mobile



Unul dintre cele mai des vehiculate mituri spune ca folosirea unui incarcator compatibil (de alt brand decat cel original) distruge bateria respectivelor telefoane mobile. Adevarul insa este altul - modelele compatibile de chargere sunt aprobate de catre autoritatile in vigoare. Ele poarta deseori denumirea unui alt brand, cunoscut pentru produsele sale in acest domeniu. Mai multe teste si experimente facute de revistele de IT&C au aratat ca si modelele acestea de incarcator isi fac treaba pentru care au fost create.

Al doilea mit, ca si frecventa, spune ca telefoanele mobile nu ar trebui folosite in timp ce se incarca. Din nou, insa, adevarul este altul - le putem utiliza, atat timp cat incarcatorul e in stare buna (telefonul nu il va electrocuta pe utilizator si nici nu va exploda).

Continuand in aceeasi nota, nu putini sunt cei care spun ca incarcarea telefonului peste noapte e gresita, deoarece ne omoara bateria. Smartphone-urile de azi sunt mai inteligente insa decat atat. Odata incarcate la maxim, incarcarea e oprita.  Totusi pentru o durata de viata mai lunga si o autonomie la fel de extinsa, e bine sa ne pastram telefonul incarcat constant la valori ce sa se situeze intre 40 si 80%.

Alte lucruri de care  trebuie sa tinem cont  (adevarate) sunt:  telefoanele trebuie incarcate inainte de a se goli complet si a se stinge, altfel riscam sa devina instabile si sa isi scurteze semnificativ durata de viata; caldura excesiva are un efect negativ asupra bateriilor de telefoane mobile, la fel cum are si frigul.

Asadar, stim acum cum sa abordam mai corect aceste aspecte! Pentru un plus de informatii si o gama varianta de astfel de accesorii IT&C, acceseaza pagina de incarcatoare pentru telefon mobil la PowerConnect !


vineri, 7 februarie 2014

Probleme intalnite in utilizarea de consumabile originale pentru imprimanta


Majoritatea dintre noi am folosit sau continuam sa folosim un anume tip de imprimanta, fie acasa, fie la serviciu.  Cu siguranta am trecut printr-o experienta de tipul urmator: imprimanta ne anunta, prin intermediul unor leduri sau functii proprii, ori prin sistemul de operare al calculatorului ca este timpul  sa inlocuim cartusul. Ignoram insa mesajul si continuam sa tiparim materialele pe care dorim sa le imprimam, observand ca totul decurge normal. Peste cateva zile, in timp de folosesti acelasi cartus (sau seturi de cartuse), te gandesti cum toate acele amenintari (sa le numim asa), au fost pur si simplu niste exagerari. Altii dintre noi cunoastem poate altfel povestea: imprimanta se inchide, pur si simplu, atunci cand se decide ca resursele de cerneala sunt limitate; refuza sa mai functioneze, catusi de putin, chiar daca tu suspectezi ca inca ar mai fi destula cerneala. Tocmai datorita acestor intamplari ce nu ne sunt doar noua familiare, unii jurnalisti din zona IT&C au testat mai indeaproape aceste aspecte. Concluziile la care au ajuns, le vom expune in randurile de mai jos ale acestui material. Daca chiar acum treci prin ceva asemanator, poti apela si la alte produse decat cele originale, gasind consumabile imprimanta prin Mival, online.

Pc World a testat atat consumabile originale cat si de producator - testele aratand in final ca numeroase cartuse de imprimanta lasau o cantitate considerabile de cerneala, nefolosita, atunci cand anuntau cum ca ar fi goale. De fapt, unele imprimante de tip inkjet, ii fortau pe utilizatori sa schimbe cartusele, chiar cand acestea erau aproape pe jumatate pline.  Au fost folosite modele multifunctionele, de diverse marci - nu le vom da aici numele, ele fiind insa nume mari din aceasta industrie .

vineri, 17 ianuarie 2014

Cand tehnologia intalneste iubitorii de sport

Noutati tehnologice in magazinele de articole sportive

De-a lungul anilor, modul in care practicam diverse sporturi s-a schimbat semnificativ. Exista anumite tendinte generale, intalnite pe intreg mapamondul, insa se mai observa si anumite trenduri la nivelul tarii noastre. Oamenii investesc tot mai mult in echipamente performante, ce sa le permita desfasurarea activitatilor fizice preferate intr-un mod cat mai placut, cat mai reconfortant sau eficient. Fie ca se vor folosi anumite aparate, dispozitive sau echipamente, se incearca depasirea limitelor vechi, a barierelor impuse de altii sau de noi insine. Iar atunci cand tehnologia se intalneste cu situatiile concrete de lupta om contra naturii, este inevitabil sa nu apara produse de calitate, ce sa raspunda cu precizie nevoilor sportivilor din diferite ramuri. Acestea pot fi gasite la Hypersport.ro - magazin articole sportive de calitate, recunoscut pe piata romaneasca pentru pozitia sa de lider.

Vom privi in continuare cateva astfel de dispozitive, ce pot fi folosite in domenii precum: ciclism (fie cross country, competii de tip maraton, sosea etc), outdoor, hiking adventure, alpinism, schi de tura, snowboard, trail running, alergare, triatlon.
- Pentru iubitorii de biciclete, un aparat electronic fara de care le va fi foarte greu este ciclocomputerul. Acestea, realizate de nume mari in domeniu precum Cateye, ofera o multitudine de functii precum: afisarea vitezei curente, medii si maxime; cadenta; timp total; distanta totala;  numaratoare inversa distanta. Se apeleaza chiar la transmisii fara fir, la display-uri de tip LCD cu lumina de fundal. Se utilizeaza variate microcipuri, cu oscilator de cristal. Pana la urma nu doar laptopurile progreaza de la luna la luna, nu e asa?