marți, 2 septembrie 2014

Mituri neadevarate despre utilizarea incarcatoarelor de telefoane mobile



Unul dintre cele mai des vehiculate mituri spune ca folosirea unui incarcator compatibil (de alt brand decat cel original) distruge bateria respectivelor telefoane mobile. Adevarul insa este altul - modelele compatibile de chargere sunt aprobate de catre autoritatile in vigoare. Ele poarta deseori denumirea unui alt brand, cunoscut pentru produsele sale in acest domeniu. Mai multe teste si experimente facute de revistele de IT&C au aratat ca si modelele acestea de incarcator isi fac treaba pentru care au fost create.

Al doilea mit, ca si frecventa, spune ca telefoanele mobile nu ar trebui folosite in timp ce se incarca. Din nou, insa, adevarul este altul - le putem utiliza, atat timp cat incarcatorul e in stare buna (telefonul nu il va electrocuta pe utilizator si nici nu va exploda).

Continuand in aceeasi nota, nu putini sunt cei care spun ca incarcarea telefonului peste noapte e gresita, deoarece ne omoara bateria. Smartphone-urile de azi sunt mai inteligente insa decat atat. Odata incarcate la maxim, incarcarea e oprita.  Totusi pentru o durata de viata mai lunga si o autonomie la fel de extinsa, e bine sa ne pastram telefonul incarcat constant la valori ce sa se situeze intre 40 si 80%.

Alte lucruri de care  trebuie sa tinem cont  (adevarate) sunt:  telefoanele trebuie incarcate inainte de a se goli complet si a se stinge, altfel riscam sa devina instabile si sa isi scurteze semnificativ durata de viata; caldura excesiva are un efect negativ asupra bateriilor de telefoane mobile, la fel cum are si frigul.

Asadar, stim acum cum sa abordam mai corect aceste aspecte! Pentru un plus de informatii si o gama varianta de astfel de accesorii IT&C, acceseaza pagina de incarcatoare pentru telefon mobil la PowerConnect !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu