vineri, 7 februarie 2014

Probleme intalnite in utilizarea de consumabile originale pentru imprimanta


Majoritatea dintre noi am folosit sau continuam sa folosim un anume tip de imprimanta, fie acasa, fie la serviciu.  Cu siguranta am trecut printr-o experienta de tipul urmator: imprimanta ne anunta, prin intermediul unor leduri sau functii proprii, ori prin sistemul de operare al calculatorului ca este timpul  sa inlocuim cartusul. Ignoram insa mesajul si continuam sa tiparim materialele pe care dorim sa le imprimam, observand ca totul decurge normal. Peste cateva zile, in timp de folosesti acelasi cartus (sau seturi de cartuse), te gandesti cum toate acele amenintari (sa le numim asa), au fost pur si simplu niste exagerari. Altii dintre noi cunoastem poate altfel povestea: imprimanta se inchide, pur si simplu, atunci cand se decide ca resursele de cerneala sunt limitate; refuza sa mai functioneze, catusi de putin, chiar daca tu suspectezi ca inca ar mai fi destula cerneala. Tocmai datorita acestor intamplari ce nu ne sunt doar noua familiare, unii jurnalisti din zona IT&C au testat mai indeaproape aceste aspecte. Concluziile la care au ajuns, le vom expune in randurile de mai jos ale acestui material. Daca chiar acum treci prin ceva asemanator, poti apela si la alte produse decat cele originale, gasind consumabile imprimanta prin Mival, online.

Pc World a testat atat consumabile originale cat si de producator - testele aratand in final ca numeroase cartuse de imprimanta lasau o cantitate considerabile de cerneala, nefolosita, atunci cand anuntau cum ca ar fi goale. De fapt, unele imprimante de tip inkjet, ii fortau pe utilizatori sa schimbe cartusele, chiar cand acestea erau aproape pe jumatate pline.  Au fost folosite modele multifunctionele, de diverse marci - nu le vom da aici numele, ele fiind insa nume mari din aceasta industrie .
  • Lucrul cel mai frustrant pentru majoritatea dintre noi (pe langa factorul financiar) e modul in care numeroase modele de imprimanta nu mai vor sa tipareasca dupa aparitia  semnalului de cartus gol, decat dupa inlocuirea acestuia.  Atunci cand a fost vorba de produse aftermarket,  s-a lasat mai multa cerneala, spre a fi testat  fenomenul acesta.
  • Expertii spun ca exista motive rezonabile pentru ca cerneala sa nu fie utilizata complet  - daca ele s-ar usca complet, lucrul acesta ar putea deteriora foarte grav imprimanta.  E un factor de siguranta, mai afirma ei. Pe de alta parte, cantitatea minima de cerneala din aceste consumabile trebuie sa fie de cativa milimetrii - lucru ce s-a schimbat de-a lungul anilor; daca acum cativa ani era nevoie de 40 mm de cerneala neagra, astazi poti sa mai tiparesti acelasi nr de pagini cu doar 7 sau 8 mm. Totusi, adevarul nu poate fi ignorat - probabil aruncam pe fereastra mai multa cerneala decat ne-am fi imaginat. Raportat la alte costuri, un litru de astfel de cerneala, in cartuse, se ridica la pretul de 1200 de dolari americani.
  • Care este asadar solutia pentru a limita acesta costuri extrem de mari si pentru a pastra operarea in conditii de siguranta, pentru  imprimanta noastra? Nu exista un raspuns clar, ce sa se potriveasca in orice context - putem doar sa luam in calcul urmatoarele :
- e important sa gasim un furnizor de astfel de consumabile, cartuse sau tonere a carui preturi sa fie cat mai accesibile
- livrarea acestor materiale trebuie sa fie ireprosabila
- testarea e un punct esential - doar asa vom reusi sa observam ce marca si modele de cartuse ne ofera un tiraj mai bun si se se potrivesc nevoilor noastre de tiparire.
- modul in care stocam cartusele sau perioadele de pauza, pt imprimanta, sunt de asemenea de  analizat.

Am observat asadar ca nu suntem singurii ce intampina astfel de dificultati si ca solutiile ne sunt relativ accesibile. Asadar, oferta de consumabile imprimanta prin Mival Group s-ar putea sa ne vina in ajutor, exact la momentul potrivit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu