marți, 16 aprilie 2013

Cateva trucuri pentru bateriile de laptop




Am scris in articolele trecute despre punctele forte ale unor ultrabook-uri sau laptopuri - in varful piramidei, sa spunem asa, se numarau mobilitatea, portabilitatea si bineinteles autonomia. Faptul ca se pot conecta la internet si pot fi folosite fara o sursa externa de energie electrica le face atat de "la moda". Insa ce putem face cand aceasta autonomie devine tot mai redusa iar noi devenim tot mai frustrati in a cauta mereu o priza de alimentare?  Specialisti din domeniul IT au  abordat cateva sfaturi utile in a genera o autonomie mai mare pentru diverse baterii de laptop (indiferent ca sunt Li-ion sau construite pe alta tehnologie).


* Cele mai usor de accesat optiuni sunt disponibile in  sectiunea de Power Options - exista ghiduri si tutoriale pe YouTube care sa explice fiecare  subramura. Oricum, puteti testa, ca sa vedeti in ce sens veti  gasi  echilibrul optim.
* Scadeti intensitatea luminii  - displayul este unul dintre cei mai mari consumatori (fie LED, fie LCD)
* Alegeti o tema de baza (din Windows 7 sau Vista).
* Defragmentati hard-diskul la intervale regulate - lucrul acesta va face ca hdd-ul sa lucreze mai repede, mai eficient.
* Suplimentati memoria RAM - calculatorul va porni mai repede, va opera la o viteza superioara, se va incarca in mai mica masura memoria virtuala
* Cand utilizati doar bateria, evitati multitasking-ul sau rularea unor aplicatii ce nu va sunt utile in respectivul moment; astfel puteti inchide (nu doar minimiza) programe ca Skype, Msn, Itunes, functiile de autosalvare Microsoft Word si Excel

Aceasta prima serie se refera la rularea sistemului de operare. Alte sfaturi pentru intrenirea unei baterii de laptop se refera la mediul exterior:
* Inainte de a indeparta bateria din calculator si  a o pune intr-un loc racoros, asigurati-va ca e incarcata la 40%.
* Acordati atentie mediului in care lucrati - caldura e un factor de risc (atentie la razele solare directe cat si la pastrarea laptopului pornit, in geanta sau rucsac)
* Nu supraincarcati bateria - caldura provocata poate fi periculoasa.
* Folositi incarcatorul corect - un alimentator gresit poate sa supraincalzeasca sau sa deterioreze atat laptopul cat si bateria.
* Curatati  contactele bateriei si ale laptopului, din cand in cand, cu ajutorul unui material curat si a putin alcool.
* Evacuarile de aer si ventilatoarele trebuie de asemenea curatate, la anumite intervale (altfel, se risca supraincalzirea laptopului si reducerea vietii bateriei).
* Folositi cooling-pad-uri.


Intr-un articol viitor vom dezbate si aspectele ce privesc achizitia unei noi baterii de laptop, fie pentru a suplimenta solutiile deja existente, fie pentru a le inlocui. Un acumulator de calitate poate sa ofere acelasi nivel de energie sau chiar mai mult, intr-un buget accesibil - prin magazine online precum www.mival.ro.

joi, 4 aprilie 2013

Personalizarea laptopului tau printr-un print de calitate




Tehnologia ultimilor ani a evoluat enorm de mult - modalitatea in care aceasta a imbunatatit operativitatea noastra, a tuturor, este impresionanta. Implementarea a numeroase solutii tehnice a revolutionat modul in care accesam internetul, viteza cu care rulam anumite aplicatii  si modul in care abordam chiar proiectele majore. Pe langa aceste transformari la nivel intern, mai putin vizibile, laptopurile au devenit mai subtiri, mai usoare, incorporand in schimb tot mai multe posibilitati de conectare - e vorba si de cunoscutele ultrabookuri care asigura o performanta incredibila, alaturi de o  autonomie mai mare a baterie, de pana la 8 ore.  

Ce putem face insa ca aceste produse sa ne reprezinte, sa reflecte o imagine pozitiva a companiei in care investim, sau poate a felului nostru de a fi, a hobbyurilor si pasiunilor noastre? Acum, este mai la indemana decat oricand sa apelam la diverse materiale promotionale personalizate care sa poata fi aplicate nu doar unor obiecte mici, in cantitati mari si foarte mari, ci si unui singur produs, intr-un mod ales de noi, cu un design propriu. 

 Un astfel de print digital modern permite personalizarea unor cantitati mici (sa ne gandim la laptopurile, calculatoarele  de la birourile noastre) sau chiar si a unui singur model.  Intr-un timp relativ scurt, imaginile pe care noi le-am pregatit sau le-am dezvoltat alaturi de echipa tipografiei pot sa  fie imprimate, pe material autocolant, de inalta calitate, la rezolutii mari, ca apoi ele sa fie aplicate pe spatele laptopului (lidul superior) sau pe alte parti ale calculatoarelor de birou. 

Fara a fi taxati pentru costuri de pregatire,  aceste materiale promotionale personalizate sunt realizate prin tehnologia digitala inkjet led uv (ce a luat locul clasicelor metode precum tampografia sau serigrafia). Iar cum laptopurile pe care le utilizam pot sa aiba culori dintre cele mai diverse (de la albe, rosii, negre, gri metalizat etc), sub imaginile sau designul pe care il alegem se poate imprima alb, pentru a se obtince culori  foarte vii si saturate. In plus, in functie de gusturi, se pot aplica imprimari succesive (pentru personalizare volumetrica), lac total sau selectiv, lucios sau mat.

Acestea sunt in mare aspectele realizarii unor materiale promotionale personalizate care sa se potriveasca laptopului nostru personal, cat si echipamentelor IT folosite de firma noastra.  Astfel vom reusi in egala masura sa transmitem un mesaj corect, sa iesim in evidenta prin originalitate si sa promovam o tiparitura de calitate.

miercuri, 3 aprilie 2013

Energia laptopului tau depinde de o baterie performanta


Mobilitatea este elementul cheie care ne apare in minte atunci cand ne gandim la utilizarea  unui laptop - pentru cei mai multi dintre noi, specificatii tehnice precum tipul procesorului, frecventa, tipul memoriei ram, nivelul anumitor componente, modelul hard-diskului sau posibilitatile de upgradare, nu au o  atat de mare relevanta. Ci din contra, faptul ca aceste deviceuri pot sa functioneze un anumit numar de ore fara a fi legate la o priza,  ca pot sa functioneze prin reteaua wireless, ca suporta anumite accesorii de care avem mare nevoie.  Lucrurile vizibile ne influenteaza intr-o mai mare masura, si in domeniul IT - ce facem insa cand avem nevoie de acumulatori de laptop noi?  Cand nivelul energiei scade vertiginos, fara sa mai putem salva in vreun fel acest proces?


Exista anumite repere pe care le putem urma atunci incepem procesul de sondare a magazinelor pentru a gasi cea mai buna solutie de alimentare. O baterie de laptop compatibila, poate sa varieze destul de mult, ca si pret, in functie de producator, de anul fabricatiei, de locul in care este pusa spre vanzare si asa mai departe. 

Care sunt detaliile care  fac diferentele intre aceste componente de laptop?  In primul rand, in functie de compatibilitate, putem opta pentru noile modele de baterii pe tehnologia litiu ion - cu minim 6 celule,  acestea ofera suficienta putere, atat pentru deplasari de afaceri, vacante, iesiri. Majoritatea modelelor prezente azi spre comercializare au fost testate si validate de cadre producatorii lor, pentru a se asigura o functionare corecta, in deplina siguranta, respectandu-se normele de compatibilitate.   

Pe orice site ce vinde o astfel de baterie , trebuie sa apara informatii referitoare la capacitatea acumulatorului, greutatea, dimensiunile, tehnologia folosita si modelele de laptop cu care este compatibila, cat si seriile pe care le poate inlocui.  Pentru o gama de oferte speciale in acest domeniu, accesati magazinul online de acumulatori si baterii - www.e-acumulatori.ro - pentru ca usurinta in utilizare si mobilitatea sa fie din nou ceva normal, pentru tine si laptopul tau!

luni, 1 aprilie 2013

Punctele forte ale unui ultrabook




Ce difera in utilizarea unui ultrabook  fata de folosirea unui alt tip de dispozitiv, precum un laptop sau o tableta? Prima intrebare, pe care cei mai multi ne-o adresam este de fapt "ce este un ultrabook?" Aceste calculatoare sunt noua linie de computere portabile ce sunt extrem de stilate, usoare, raspunzand foarte usor la comenzi si aplicatii.  Ele asigura un timp de pornire foarte scurt, la o performanta ridicata, intr-o constructie extrem de portabila.  Luand fiecare din punctele lor forte, pentru o analiza scurta, putem detalia urmatoarele aspecte (nu degeaba denumirea lor contine prefixul ultra):

- Design ultra-subtire  - carca subtire, insa solida si rezistenta (cu o grosime nu mai mare de 21 mm),  completata de greutatea de doar 1,7 kg nu e ceva de neglijat, transformand aceste deviceuri in adevarate exemple de portabilitate si fiabilitate

- Performanta ultra-avansata - procesoarele puternice, eficiente si din punctul de vedere al energiei consumate, ofera viteze foarte bune de procesare, alaturi de o grafica superba, atat pentru aplicatii foto/video, cat si pentru delectare multimedia.

- Extrem de responsiv si rapid - Functiile de pornire instanta si conectare instanta elimina orice timpi inutili de asteptare (precum cei clasici de inchidere a calculatorului, de restartare sau de reconectare la internet).  

Asadar, aceste dispozitive denumite ultrabookuri pot asigura o viteza foarte mare de pornire, de operare, intr-un mod extrem de usor de transportat si utilizat.  Chiar daca oarecum la inceput batalia s-a dat intre diversi producatori si Apple,   care a creat MacBook Air, astazi lupta pentru vanzari se da intre Toshiba, Lenova, HP, Acer, Asus, si asa mai departe - s-a ajuns la  o autonomie de viata a bateriei situata intre 5 su 8 ore.  Cat despre costurile de comercializare, acestea sunt oarecum intr-un trend descendent -  ele pornesc in tara noastra, de la doar 2600 de lei.