luni, 1 aprilie 2013

Punctele forte ale unui ultrabook




Ce difera in utilizarea unui ultrabook  fata de folosirea unui alt tip de dispozitiv, precum un laptop sau o tableta? Prima intrebare, pe care cei mai multi ne-o adresam este de fapt "ce este un ultrabook?" Aceste calculatoare sunt noua linie de computere portabile ce sunt extrem de stilate, usoare, raspunzand foarte usor la comenzi si aplicatii.  Ele asigura un timp de pornire foarte scurt, la o performanta ridicata, intr-o constructie extrem de portabila.  Luand fiecare din punctele lor forte, pentru o analiza scurta, putem detalia urmatoarele aspecte (nu degeaba denumirea lor contine prefixul ultra):

- Design ultra-subtire  - carca subtire, insa solida si rezistenta (cu o grosime nu mai mare de 21 mm),  completata de greutatea de doar 1,7 kg nu e ceva de neglijat, transformand aceste deviceuri in adevarate exemple de portabilitate si fiabilitate

- Performanta ultra-avansata - procesoarele puternice, eficiente si din punctul de vedere al energiei consumate, ofera viteze foarte bune de procesare, alaturi de o grafica superba, atat pentru aplicatii foto/video, cat si pentru delectare multimedia.

- Extrem de responsiv si rapid - Functiile de pornire instanta si conectare instanta elimina orice timpi inutili de asteptare (precum cei clasici de inchidere a calculatorului, de restartare sau de reconectare la internet).  

Asadar, aceste dispozitive denumite ultrabookuri pot asigura o viteza foarte mare de pornire, de operare, intr-un mod extrem de usor de transportat si utilizat.  Chiar daca oarecum la inceput batalia s-a dat intre diversi producatori si Apple,   care a creat MacBook Air, astazi lupta pentru vanzari se da intre Toshiba, Lenova, HP, Acer, Asus, si asa mai departe - s-a ajuns la  o autonomie de viata a bateriei situata intre 5 su 8 ore.  Cat despre costurile de comercializare, acestea sunt oarecum intr-un trend descendent -  ele pornesc in tara noastra, de la doar 2600 de lei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu